درباره مداد رنگی
همهی ما خاطرات زیبایی از مدادهای رنگی و نقاشیهای دوران کودکی داریم. در واقع مداد رنگی یک از نوشتافزارهای جذاب و دوستداشتنی در بین تمام گروههای سنی است که ظاهر رنگی و درخشان آنها در بستهبندیهای متنوع و زیبا، میتواند القاکنندهی احساسات مثبت در هر فرد باشد و حتی کسانی که مهارتی در نقاشی ندارند را به رنگآمیزی ترغیب نماید، خصوصا امروزه که نقش کتابهای رنگآمیزی بزرگسالان بهعنوان یک ابزار برای کاهش اضطراب و درمان خستگی به اثبات رسیده است. اما این مداد رنگی خوش رنگ و زیبا برای رسیدن به دست ما، مراحل پر پیچ و خمی را طی میکند.
به ما بپیوندید تا در این مطلب با این لوازم تحریر جذاب بیشتر آشنا شویم و راهنمایی برای خرید مداد رنگی ارزان و با کیفیت بر اساس نیازتان ارائه دهیم.
تاریخچه مداد رنگی
مداد رنگی یکی از نوشتافزارهای کاربردی با پیشینهای هزار ساله است. هرچند اطلاعات دقیقی از اولین مدادهای رنگی مورداستفاده بشر موجود نیست اما اولین نمونههای کشفشدهی آن به ده هزار سال قبل باز میگردند. این مدادهای رنگی از رنگدانههای قرمز رنگی به نام اکر ساخته شده و برای رنگکردن پوست حیوانات مورداستفاده قرار میگرفتند.
ردپای استفاده از مدادهای رنگی بر پایهی موم (مشابه مداد شمعی) را میتوان در عصر طلایی یونان ردیابی کرد. این مدادها بعدها توسط محقق رومی، پلینی بزرگ، به ثبت رسید و به سبب مقاومت در برابر پوسیدگی، درخشندگی رنگها و سایر خصوصیات منحصربهفردشان برای قرنها ابزاری کاربردی و جذاب برای هنرمندان بودند.
مداد های رنگی تا چندین دههی قبل اغلب برای علامتگذاری استفاده میشدند و تا اوایل قرن بیستم مداد رنگی خاصی برای هنرمندان حرفهای تولید نشد. اولین تولیدکنندگان مداد رنگی با کیفیت حرفهای، برندهای فابر کاستل در سال 1908، کاران داچه در سال 1924 و به دنبال آن برول پریسماکالر بودند.
مداد رنگی چگونه ساخته میشود؟
مداد های رنگی در واقع حاوی سرب نیستند که ممکن است برای برخی تعجبآور باشد. مداد رنگی، درجه سختی کمتری نسبت به مداد مشکی دارد و میزان گرافیت موجود در آن نیز کمتر است. این مداد های رنگی خوش رنگ دارای یک پوشش چوبی هستند که داخل آن با موم یا روغن پر شده است.
رنگدانه نیز اضافه و با آب و عوامل پیونددهنده مخلوط میشود تا این رنگهای رنگین کمانی زیبا ساخته شوند. بهترین مداد رنگی ها، آنهایی هستند که دارای رنگدانه خالص غلیظتری هستند. هر رنگ مداد رنگی، یک فرمول اختصاصی برای ایجاد رنگ مناسب از مخلوط رنگدانهها با خاک رس و رنگ دارد. خمیر مداد با استفاده از یک قالب استوانهای به شکل استوانه در میآید. سپس استوانه خمیر رنگارنگ وارد اکسترودر میشود. خمیر تحت فشار زیاد به درون هسته سفیدی فشرده میشود که سپس به طول مناسب برای مداد بریده و در فر خشک میشود.
انواع مداد رنگی
مداد رنگی ها در دو نوع اصلی درجه هنرمند یا حرفهای و درجه دانشآموز تولید میشوند. همانطور که میدانید، مداد رنگی های حرفهای کیفیت بالاتری نسبت به نوع دانشآموز دارند. رنگها پر رنگدانهتر و غلیظتر و در نتیجه زندهتر هستند. مدادهای رنگی حرفهای از مقاومت بالاتری در برابر اشعه ماوراءبنفش یا نور برخوردارند تا از بیرنگ شدن آنها جلوگیری شود.
دوام مغزی، مقاومت در برابر شکستگی و مقاونت در برابر آب و محبوبیت نام تجاری نیز از ویژگیهای قابلتوجه مداد رنگی حرفهای هستند. مدادهای حرفهای طیف رنگی بیشتری دارند. مجموعههای 72 رنگ بسیار رایج هستند و چندین مارک نیز مجموعههای 120 رنگ یا بیشتر نیز تولید میکنند. مداد های رنگی حرفهای معمولاً بهصورت مداد رنگی فلهای نیز در دسترس هستند.
مدادهای رنگی دانشآموز دارای کیفیت ذکرشده نیستند، زیرا معمولاً در کلاسهای درس یا برای استفاده روزانه و غیررسمی استفاده میشوند. بسیاری از شرکتهای تولیدکنندهی مدادهای رنگی حرفهای، مداد های رنگی دانشآموز را نیز عرضه میکنند.
درجه مقاومت در برابر نور، معمولاً در مدادهای رنگی دانشآموزی لحاظ نمیشود. ترکیب مغزی و نسبت رنگدانهی آن نیز با مدادهای رنگی حرفهای فرق دارد. همچنین محدوده رنگ آنها کمتر است و اغلب به مداد رنگی 24 رنگ یا مداد رنگی 36 رنگ محدود میشوند.
راهنمای خرید مداد رنگی
قرار دادن یک مداد رنگی روی کاغذ میتواند، خاطرات دوران کودکی، از پر کردن کتابهای رنگآمیزی گرفته تا کشیدن خطوط تصادفی بر روی کاغذ را زنده کند. مداد رنگی به درک اولیه ما از هنر کمک کرد و نقش آن در رشد هنری ما غیرقابل انکار است.
با این حال خرید مداد رنگی با کیفیت و مناسب نیز مسئلهی مهمی است، همانطور که باز کردن یک جعبه مداد رنگی میتواند هیجانانگیز باشد، اگر برخلاف انتظار پیش برود نیز میتواند دلسردکننده باشد. رنگدانههای کسلکننده، عدم تنوع و شکسته شدن دائمی نوک مداد همگی جنبههای تاسفآوری هستند که گاهی اوقات در مداد های رنگی بی کیفیت شاهد آن هستیم. مقاومت رنگدانهها در برابر نور، ماندگاری مداد رنگی و نرمی مغزی از عوامل تعیینکنندهی کیفیت یک برند و در نتیجه قیمت مداد رنگی در بازار است.
تنوع محصولات و برندهای مختلف مداد رنگی، گاهی میتواند موجب سردرگمی در انتخاب بهترین محصول شود. نوع مدادی که استفاده میکنید به هدف و نتیجهی دلخواه شما بستگی دارد. برای انتخاب یک مداد رنگی مناسب بهتر است، موارد زیر را در نظر داشته باشید.
- هدف از خرید مداد رنگی (طراحی حرفهای یا نقاشی معمولی)
- ساختار مناسب بدنه برای ممانعت از خستگی انگشتان
- غلیظ، شفاف و زنده بودن رنگهای مداد رنگی
- نرمی و روانی نوک مداد برای جلوگیری از فشار بیش از اندازه به مداد
- وزن جعبه مداد رنگی و سهولت حمل و نقل آن
- طیف گستردهای از رنگها برای پوشش سایهها و رنگهای مختلف
اگر پس از بررسی موارد مذکور خرید مداد رنگی خارجی را ترجیح دادید، برندهای مداد رنگی فابرکاستل، مداد رنگی پریزماکالور، استدلر، کاران داشه، کاستل و آرتزا میتوانند بهترین پیشنهاد برای شما باشند.
قیمت مداد رنگی
مداد رنگی نیز همچون سایر نوشتافزار انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع برند، کیفیت، شکل ظاهری و... در قیمتهای مختلفی به بازار عرضه میشود. برای مشاهده و خرید انواع مداد رنگی با کیفیت میتوانید به فروشگاه اینترنتی کتابانه مراجعه نمایید. با مراجعه به کتابانه و مشاهدهی قیمت مداد رنگی در این فروشگاه، متوجه قیمتهای مناسب و تنوع بینظیر این محصولات در کتابانه خواهید شد. لذت خرید آسان و ارزان انواع نوشتافزار با کیفیت را در کتابانه تجربه نمائید.
خرید اینترنتی مداد رنگی ارزان
فروشگاه اینترنتی کتاب کتابانه بهعنوان یکی از فروشندگان باسابقه در حوزه عرضه انواع کتاب، نوشتافزار و سایر محصولات فرهنگی همواره در تلاش است که امکان دسترسی سریع و آسان هموطنان عزیز را به انواع کتابها و محصولات با کیفیت فراهم سازد.
برای مشاهده و خرید مداد رنگی ارزان و با کیفیت میتوانید به وبسایت کتابانه مراجعه نمایید و ضمن دسترسی آسان به انواع برندهای مداد رنگی ایرانی و خارجی، سفارشات خود را در سریعترین زمان و با بهترین کیفیت بستهبندی در مکان دلخواه تحویل بگیرید.
مرتبط: لوازم نقاشی ماژیک رنگ آمیزی پاستل و مداد شمعی